Læserbrev af Flemming Præstegaard, Fredag d. 19/9 2014

Det hele skal med, Dueholm!

Af Flemming Præstegaard, formand for Erstatningsforeningen Fjernvarmesagen
Fredag den 19. september 2014, 09:53
Debat
Geotermi: I folkebladet forleden var der et interview med formanden for Energi Viborg, hvor formand Niels Dueholm fremlægger nogle fiktive tal og nogle taktiske politiske beregninger med 4 øre pr. kilowatt-time indtil år 2033.

Fakta er imidlertid, at vi fjernvarmeforbrugere allerede har betalt cirka 25 millioner kroner for meget for varmen, bl a. grundet den lavere pris på gas. Disse penge er tilbageholdt af Energi Viborg og øremærket til forlods afdrag på »hullet«.

Det skal både Niels Dueholm og fjernvarmeforbrugerne huske.

Regningen er ikke kun 165 millioner, for der skal tillægges moms og forrentning frem til år 2033, og så nærmer vi os 300 millioner.

Hvor meget der er brugt på advokatregninger af Energi Viborg og byrådet siden foråret 2012, kan der pt. kun gættes på, men et ret sikkert gæt: Det ender på varmeprisen.

Advokatarbejder, der alle har haft det mål at fralægge sig det økonomiske ansvar for skandalen og argumentere for, at forbrugerne bare har at betale for det hele, uden respekt for at vi i 2009 bevilgede 11-13 millioner til et »prøvehul i jorden«.

Den faktiske regning bliver altså cirka 300 millioner. Også det skal Niels Dueholm huske, for det hele skal jo med.

Med undren læser jeg, at der tages forbehold for prisen på gas i de kommende år. Det er altså at tage for meget med, hr. formand, for fremtidens gaspris påvirker ikke geotermiregningen, som er fra 2012.

I erstatningsforeningen bruger vi også penge på advokathjælp, men formålet er helt anderledes.

Vi er foreløbig cirka 1600 medlemmer, der hver har indskudt 300 kr. for at få det juridiske og økonomiske ansvar for skandalen placeret – og så få undersøgt, om der er erstatningspligt, for kun via erstatninger kan vi reducere den regning, Niels Dueholm og andre vil påligne os.

Den 29. september har bestyrelsen møde med vores advokat, som så har lavet en juridisk vurdering af sagen og om mulighed for erstatningspligt. Det ser vi frem til, og medlemmerne får selvfølgelig et referat heraf.

Din kommentar:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s