To øl og en lottokupon, nejtak

Læserbrev

Anne Kieffer-Olsen, Sct. Laurentii Vej 16 F, st.tv., Viborg, Komiteen af kritiske Fjernvarmebrugere:

To øl og en lottokupon, nejtak

”Vi kan jo heller ikke få refunderet prisen på lottokuponerne, når vi ikke vinder”. Sådan sagde formanden for Viborg Fjernvarme, Per B. Jørgensen, på generalforsamlingen i torsdags om tabet på 165 millioner kroner for geotermi-projektet i Kvols.

Vi fjernvarmeforbrugere vidste ikke, at vi købte en lottokupon til 165 millioner kroner, da vi i 2009 sagde ja til at bruge 13 millioner kroner på en forundersøgelse i Kvols, for senere at vurdere om projektet var værd at investere yderligere i.

Siden blev vi aldrig spurgt – den daværende ledelse og bestyrelse lod på et fejlagtigt grundlag  millionerne rulle i en voksende lavine.

Det var ikke os, der valgte at løbe den risiko – det gjorde fjernvarmens ledelse på vore vegne og på vores regning.

Og da skandalen kom frem i marts 2012, var det ikke varmeforbrugerne, der blev spurgt, om vi ville løbe en yderligere risiko. Den beslutning traf medlemmerne af Viborg Byråd på et fejlagtigt grundlag – på vore vegne og på vores regning.

Byrådet stillede en garanti på 150 millioner kroner, der sikrede Viborg Fjernvarmes kreditorer deres penge, som til gengæld skulle betales af den lille andel af kommunens skatteborgere, der tilfældigvis er forbrugere hos Viborg Fjernvarme.

Heller ikke beløbets størrelse – 165 millioner kroner – gør tilsyneladende indtryk på fjernvarmens nuværende formand.

Per B. Jørgensen hævder, at det vil give en husejer en mer-udgift på mellem 76 og 82 kroner om måneden i op til 20 år. Og han oplyste den undrende generalforsamling om, at Bilka netop har haft tilbud på to Jakobsen-øl til 78 kroner.

Disse udmeldinger kan jeg kun opfatte som udtryk for ringeagt og grov mangel på respekt for os fjernvarmebrugere og vores penge. – Herregud, hvad hidser vi os op over? To øl og en lottokupon!

Det er den holdning, som formanden lægger for dagen i den største skandale i Viborg Fjernvarmes historie – for geotermien slår vinterkrigen i 1978-79.

De 165 millioner kroner er næsten 20 millioner mere, end Viborg Kommune vil investere i samtlige kommunens skoler de næste fire år. Det er 65 millioner kroner mere, end Viborg Kommune vil investere i hele ældre- og sundhedsområdet i de næste fire år. Småpenge?

Og med hensyn til os, der skal betale regningen? Ja, så kan jeg f.eks. oplyse formanden om, at folkepensionens grundbeløb fra 2013 til 2014 blev sat op med 104 kroner om måneden – før skat!

En stigning, der ikke rækker til to Jakobsen-øl, selv om de er på tilbud.

Det eneste, man som fjernvarmebruger kan gøre i denne sag, er at melde sig ind i Erstatningsforeningen Fjernvarmesagen, der inviterer til orienteringsmøde i Tinghallen mandag den 12. maj kl. 19. Jeg opfordrer alle til at møde op – vi skal have 600-1000 medlemmer for at kunne forberede en erstatningssag mod de ansvarlige og søge fri proces.

Alternativet er at bøje nakken og betale regningen, som efter vore beregninger vil beløbe sig til 100 kroner om måneden i 20 år – efter skat.

Advertisement

2 svar til To øl og en lottokupon, nejtak

  1. Johs. Thomsen siger:

    Hvis formand Jørgensen vil betale min andel i lotteriet, må han gerne overtage de to øl, der tilkommer mig.
    vh.
    Johs.Thomsen

  2. Erik Hviid siger:

    Det er let at bruge andres penge, men jeg vidste ikke, at det var så let at bruge så mange.

Din kommentar:

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s